سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آنچه که باید درباره پریودهای نامنظم بدانید

اگر چرخه ی قاعدگی شما گه گاهی نامنظم می شود ، احتمالاً مسئله ی چندان بزرگی نیست. اما آیا میدانید چه زمان باید نگران این موضوع شوید؟ چرخه ی قاعدگی همواره مثل ساعت دقیق نیست . برای برخی بانوان این چرخه دقیقاً طبق برنامه 28 روزه و برای برخی دیگر اصلاً قابل پیش بینی نیست.

حداقل 30 درصد بانوان در طول دوران باروری ، پریود های نامنظم دارند. به گفته ی پروفسور امی آتری ، متخصص زنان و زایمان و علوم تولید مثل دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو ، معمولاً پریود نامنظم  خود بخود، مشکل محسوب نمی شود بلکه خود، نشانگر عوارض یک بیماری است.

چه زمان می توان گفت که پریود نامنظم است؟

طول دوره طبیعی بین دو قاعدگی 28 روز ، بعلاوه یا منهای 7 روز خواهد بود، قاعدگی زمانی نامنظم خوانده می شود که زودتر از 21 روز شروع شود و یا خونریزی بیش از 8 روز ادامه پیدا کند. البته پریود های دیرهنگام و یا خونریزی های کوتاه مدت نیز از علائم قاعدگی نامنظم است.

به گفته ی دکتر آتری برای تشخیص قاعدگی، از آخرین روز پریود قبلی و اولین روز پریود بعدی را شمارش کنید. به مدت سه ماه این کار را تکرار کنید.اگر تفاوت روز های بین توقف و شروع پریود بعدی در طی این سه ماه خیلی زیاد شد ،  پریود شما نامنظم است.

علل پریود های نامنظم:

به گفته ی آتری: در بسیاری از موارد ، پریود های نامنظم به بیماری عدم تخمک گذاری مربوط است. در واقع به این معنی که معمولاً به دلیل به هم خوردن شدید تعادل هورمونی، تخمک گذاری در چرخه ی قاعدگی انجام نمی شود.

گاهی نامنظم بودن قاعدگی، به دلیل به هم خوردن خفیف تعادل هورمونی است.ممکن است بدن شما همچنان عمل تخمک گذاری را انجام دهد اما هر ماه، زمان آن تغییرات بسیاری کند. عواملی مانند سبک زندگی یا شرایط سلامتی بدن، بر روی چرخه ی قاعدگی   تأثیر گذار است.

عوامل زیر ممکن است موجب بر هم خوردن نظم قاعدگی یا توقف پریود شود:

- ورزش های سنگین یا رژیم لاغری مفرط . ورزش بیش از حد ممکن است چرخه ی قاعدگی را به هم ریخته یا گاهی آن را متوقف کند.توقف پریود ، در ورزشکاران استقامتی رایج تر است . به گفته  دکتر آتری: وزن کم کردن شدید ، چه از راه ورزش های سنگین، چه از راه رژیم های غذایی ، اختلال در غذا خوردن و یا بیماری ها ، می توانند بر چرخه ی قاعدگی اثرگذار باشند.

- استرس: استرس حاد و یا مزمن و یا اضطراب کوتاه مدت برای مشکلی خاص، ممکن است بر روی تعادل هورمونی اثر مخرب داشته باشد که منجر به اختلال در چرخه ی قاعدگی می شود.

- قرص ها: قرص ضد بارداری ممکن است موجب خفیف تر شدن خونریزی ، کم و یا زیاد شدن دوره های قاعدگی و یا توقف خونریزی و یا به طور کلی توقف چرخه ی قاعدگی در طولانی مدت شود.

- سندرم تخمدان پلی کیستیک (pcos) : این وضعیت پزشکی زمانی رخ می دهد که کیست های کوچکی در تخمدان تشکیل شوند؛ این کیست ها در تخمک گذاری منظم، اخلال ایجاد می کنند. زنان مبتلا به pcos معمولاً سابقه ی پریود های نامنظم دارند.بعلاوه pcos باعث ناباروری شده و احتمال حملات قلبی و دیابت را افزایش می دهد.

- بیماریهای دیگر: اختلالات تیروئیدی در صورت بالا یا پایین بودن سطح هورمون تیروئید در خون، می تواند نظم پریود را بر هم زند.

- دیگر عوامل پزشکی بر هم زننده ی پریود: بیماری هایی که از طریق تماس جنسی حاصل می شود، دیابت، فیبروئید، اختلالات در تغذیه،و بیماری اندومتریوز.

- سن: نوجوانانی که به تازگی پریودشان شروع شده ، چرخه قاعدگی منظمی ندارند. ممکن است سال ها طول بکشد تا چرخه تثبیت شود.کم شدن خونریزی و یا توقف آن در زنانی که به دوران یائسگی نزدیکند بسیار شایع است.

ادامه مطلب لینک زیر:

آنچه که باید درباره پریودهای نامنظم بدانید